Zeebarbeel, saus van ansjovispasta met balsemico

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de saus: doe de ansjovispasta, de kappertjes, de tapenade, de geperste look, de druivenpitolie, twee eetlepels olijfolie, de azijn, peper en zout in de kom van een keukenrobot en mix het geheel tot een gladde en homogene massa. Giet het in een kom, dek af met vershoudfolie en zet minimum 2 u in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C).
  • 3 Strijk een ovenschotel in met olie.
  • 4 Schik er de zeebarbeelfilets mooi plat in met het vel naar onderen.
  • 5 Bestrijk ze met de rest van de olijfolie, doe er peper en zout op.
  • 6 Bak ze 5 tot 7 min. in een warme oven.
  • 7 Laat ze afkoelen en zet ze dan in de koelkast tot op het ogenblik van het opdienen.
  • 8 Reinig de venkelknollen.
  • 9 Verwijder de enigszins harde onderkant en de eerste schillen. 1
  • 0 Bewaar de vrij malse binnenkant en snij ze in heel fijne plakjes met behulp van een keukenschiller. 1
  • 1 Doe ze onmiddellijk in een kom, bedek ze met ijskoud water en voeg er ijsblokjes aan toe. 1
  • 2 Laat ze 30 min. rusten in de koelkast. 1
  • 3 Laat ze uitlekken en veeg ze af: ze zijn nu buitengewoon krokant! 1
  • 4 Verdeel de venkel en de zeebarbeelfilets over de goed gekoelde borden. Giet er saus over. Dien onmiddellijk op.

Zeebarbeel, saus van ansjovispasta met balsemico is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Verse Spinazie Met Pasta
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Groenten
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Groene Salade
10-20 min -
Bekijk recept
Sperziebonensalade
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebarbeel met saffraanpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept