1 Voor de saus: doe de ansjovispasta, de kappertjes, de tapenade, de geperste look, de druivenpitolie, twee eetlepels olijfolie, de azijn, peper en zout in de kom van een keukenrobot en mix het geheel tot een gladde en homogene massa. Giet het in een kom, dek af met vershoudfolie en zet minimum 2 u in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 (180° C).
3 Strijk een ovenschotel in met olie.
4 Schik er de zeebarbeelfilets mooi plat in met het vel naar onderen.
5 Bestrijk ze met de rest van de olijfolie, doe er peper en zout op.
6 Bak ze 5 tot 7 min. in een warme oven.
7 Laat ze afkoelen en zet ze dan in de koelkast tot op het ogenblik van het opdienen.
8 Reinig de venkelknollen.
9 Verwijder de enigszins harde onderkant en de eerste schillen. 1
0 Bewaar de vrij malse binnenkant en snij ze in heel fijne plakjes met behulp van een keukenschiller. 1
1 Doe ze onmiddellijk in een kom, bedek ze met ijskoud water en voeg er ijsblokjes aan toe. 1
2 Laat ze 30 min. rusten in de koelkast. 1
3 Laat ze uitlekken en veeg ze af: ze zijn nu buitengewoon krokant! 1
4 Verdeel de venkel en de zeebarbeelfilets over de goed gekoelde borden. Giet er saus over. Dien onmiddellijk op.
Zeebarbeel, saus van ansjovispasta met balsemico is een recept van Delhaize