Zeebarbeelfilets, gebakken op hun vel, met venkelfondue

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de harde basis en de takjes van de venkelbollen.
  • 2 Snij ze in de lengte in fijne reepjes.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem.
  • 4 Laat de venkel 15 minuten stoven op een zacht vuurtje.
  • 5 Giet er indien nodig een beetje visfumet of water bij.
  • 6 Doe er zout en peper op.
  • 7 Giet de visfumet in een stoofpan en breng aan de kook.
  • 8 Laat tot een derde inkoken (ongeveer 3 minuten koken).
  • 9 Verwerk er geleidelijk de boter in, terwijl u fel klopt. 1
  • 0 Doe er zout en peper op, voeg het citroensap erbij. Zet opzij. 1
  • 1 Spoel de zeebarbeelfilets af en wrijf ze droog. 1
  • 2 Borstel ze in met olijfolie. 1
  • 3 Doe er zout en peper op. 1
  • 4 Verhit de resterende olijfolie in een antikleefpan. 1
  • 5 Leg de filets er zorgvuldig in en laat ze 3 minuten bakken aan de velzijde. 1
  • 6 Draai de filets voorzichtig om. 1
  • 7 Zet het vuur uit. 1
  • 8 Zet een deksel op de pan en laat 1 minuut rusten. 1
  • 9 Verdeel de venkelfondue in het midden van de borden. 2
  • 0 Leg daarop in waaiervorm 3 zeebarbeelfilets. 2
  • 1 Giet er een scheutje visfumet rond. 2
  • 2 Bestrooi met zwarte olijven en fijngeknipte peterselie.

Zeebarbeelfilets, gebakken op hun vel, met venkelfondue is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebarbeelfilet met krokante coppa en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebarbeelfilets met courgettetagliatelle
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept