1 Fruit in een braadpan met 4 eetlepels olie op een zacht vuur de versnipperde ui, de paprika in reepjes, de aubergine in blokjes en de courgette in halve schijfjes. Zet het deksel op de pan en laat slinken op een zacht vuur.
2 Snij ondertussen de tomaten in twee, ontpit ze en snij ze in grote blokjes. Doe ze ook in de braadpan, samen met het geperste teentje look, de oregano en de rozemarijn. Doe er zout en peper op en laat nog 10 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Verwarm de oven voor op th. 6-180°C.
3 Was de brasems en droog ze af. Kruid ze binnenin en doe er venkelzaadjes bij. Maak aan elke zijde 2 schuine insnijdingen in het vel.
4 Olie een grote ovenschotel in en spreid daarin de groenten uit. Overgiet met witte wijn en leg daarop de zeebrasems; smeer ze in met olie, doe er zout en peper op. Laat 20 min. bakken in de oven. Dien heet op.
Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijze is een recept van Delhaize