Zoek
Zuurkool met spiering en specerijen
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 Gelderse worsten
825 g gerookt hammetje
2 in fijne ringen gensneden uien
4 jeneverbessen
1 eetlepel korianderzaadjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 eetlepel olijfolie
peper
1 kg rauwe zuurkool
850 g spieringkoteletten
Bereiding
1
Ontzout het hammetje gedurende 1 uur in water.
2
Spoel de zuurkool 2 keer af.
3
Fruit de uien in een kookpan met dikke bodem.
4
Voeg de helft van de zuurkool eraan toe.
5
Leg daarop het hammetje.
6
Doe er peper op.
7
Doe de specerijen (kruidnagels, jeneverbessen, korianderzaadjes en laurierblaadjes) in een neteldoek of in een wegwerptheebuiltje.
8
Doe het zakje in de kookpan.
9
Doe de andere helft van de zuurkool erbij. 1
0
Giet er water bij tot op halve hoogte. 1
1
Zet een deksel op de pan en laat 45 minuten koken op een zacht vuur. 1
2
Voeg de spieringen toe. 1
3
Laat nog 45 minuten verder koken. 1
4
Voeg de Gelderse worsten erbij en laat nog 20 minuten verder koken. 1
5
Verwijder de specerijen. 1
6
Snijd het vlees in reepjes en de worsten in schijfjes. 1
7
Verdeel de zuurkool en het vlees over de borden.
Zuurkool met spiering en specerijen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept