Zuurkool met bier

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng water aan de kook en leg daarin de gerookte varkensschouder.
  • 2 Laat hem 1 uur op een zacht vuurtje koken.
  • 3 Voeg er na 40 minuten de gerookte worsten aan toe.
  • 4 Laat ze na de bereiding uitlekken.
  • 5 Was de zuurkool twee tot drie keer onder koud stromend water.
  • 6 Laat goed uitlekken.
  • 7 Schil de uien en steek in elke ui twee kruidnagels.
  • 8 Schil de knoflookteentjes.
  • 9 Verdeel in een grote gietijzeren stoofpan de reuzel, de uien en de knoflook. 1
  • 0 Leg daarop de helft van de zuurkool. 1
  • 1 Verdeel er het spek, de varkensschouder, korianderzaadjes, jeneverbessen en laurier over. 1
  • 2 Bedek vervolgens met de resterende zuurkool. 1
  • 3 Giet er bier en bouillon over. 1
  • 4 Zet een deksel op de pan en laat 1 uur sudderen op een zacht vuur. 1
  • 5 De zuurkool moet knapperig en lichtjes zuur zijn. 1
  • 6 Voeg er de gerookte worsten aan toe en laat nog 30 minuten sudderen. 1
  • 7 Schil de aardappelen en kook ze gaar. 1
  • 8 Vul een pan met koud water en leg daarin de knakworsten. 1
  • 9 Breng het water aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. 2
  • 0 Bak de braadworsten, vijf minuten voor het opdienen in een pan met antikleeflaag. 2
  • 1 Garneer de zuurkool met de braadworsten, knakworsten en aardappelen. 2
  • 2 Zet de schotel op tafel en serveer meteen.

Zuurkool met bier is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept