1 Laat de bonen 12 uur weken in een kom koud water.
2 Verwarm de oven voor op th. 5 (150° C).
3 Bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin in de hete olie (± 10 min). Voeg er de uien, de wortels, de teentjes look (met de schil), peper en zout aan toe.
4 Verdun de tomatenpuree in 15 cl warm water en giet in de stoofpan. Zet het deksel op de pan en laat 6 uur sudderen, in een warme oven op th. 5 (150°C).
5 Spoel de bonen. Kook ze 45 min., in kokend water waaraan een kruidentuiltje werd toegevoegd. Laat ze uitlekken. Giet ze in de stoofpan met zout, peper, de lamsfond, het bonenkruid, roer alles om en zet het deksel op de pan. Zet de bereiding nog 1 uur in de warme oven en draai de lamsbout intussen twee maal om. Dien heet op.
7-uurs-lamsbout met lange witte bonen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)