Iraanse rijst

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de rijst met koud water tot het spoelwater helder is. Breng het water met het zout aan de kook in een kleine kookpan met antiaanbaklaag.
  • 2 Voeg de rijst toe en laat 3 min. koken. Spoel de rijst met lauw water. Laat goed uitlekken. Doe hem opnieuw in de pan, voeg de olie toe samen met de saffraan opgelost in het warm water. Meng zorgvuldig en druk goed samen.
  • 3 Maak 4 smalle “holtes”. Bestrooi over het hele oppervlak met klontjes boter, dek af met een theedoek en leg het deksel erop. Laat 3 min. bakken op hoog vuur en laat vervolgens 20 min. verder “stomen” op een zacht vuur.
  • 4 Draai zoals een taart om op een dienschotel. De korst moet mooi krokant zijn.

Iraanse rijst is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Iraanse Salade
0 min Bijgerecht
Bekijk recept
Iraanse Gebakken Vis
10-20 min -
Bekijk recept
Iraanse Kip-schotel Met Rijst
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iraanse Rijstschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept