Zoek
Zalm met verse zuringsaus en gestoomde aardappelen
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
80 g boter
2 koffielepels druivenpitolie
fijn zout
4 plakken Schotse zalm (met vel, zonder graten), ± 200 g/stuk
6 vastkokende aardappelen
10 cl zure room
4 zakjes zuringbladen (ong. 100 g/stuk)
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Spoel de zuringbladen, droog ze af en verwijder er de steeltjes van.
2
Stoom de gehalveerde aardappelen.
3
Verwarm 30 g boter en de olie in een pan met dikke bodem en leg er de sneden zalm in met het vel naar onderen.
4
Bak ze zacht, zonder ze om te draaien (vandaar de naam unilateraal), tot een melkachtige substantie wordt gevormd aan het oppervlak van het vlees.
5
Haal ze uit de pan en hou ze warm tussen twee diepe borden.
6
Smelt ondertussen de zuring al roerend 5 min. op een matig vuur.
7
Voeg er de room aan toe en laat 5 min. inkoken op een zacht vuur.
8
Zet de pan van het vuur, voeg er de rest van de koude boter in schijfjes aan toe en strooi er peper en zout op.
9
Schik de sneetjes zalm en de halve aardappelen op warme borden. 1
0
Breng op smaak met fijn zout en zwarte peper van de molen. 1
1
Teken een lint groene saus rond de zalm en dien het gerecht onmiddellijk op.
Zalm met verse zuringsaus en gestoomde aardappelen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept