1 Verwarm drie eetlepels arachideolie in een pan. Leg de fazant in de pan zodra de olie warm is. Bak het vlees aan elke zijde, zodat het lichtjes kleurt. Haal het vervolgens uit de pan en leg het in een grote ovenschotel.
2 Maak het witlof schoon en snij het in de lengte doormidden. Verwijder het bittere uiteinde. Schik het vervolgens in de schotel rond de fazant.
3 Rasp de schil van een halve sinaasappel en verwijder de te bittere schillen. Pers de rest van de sinaasappels uit en bewaar het sap in een kom. Voeg er het bruin bier aan toe en meng. Voeg vervolgens de schillen toe en verdeel het mengsel over de fazant.
4 Zet in de voorverwarmde oven (180°C).
5 Laat ongeveer 20 minuten braden tot het vlees goed loskomt van de beenderen.
6 Bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
Fazant met witlof en sinaasappel is een recept van Delhaize