Zoek
Forel met ham en amandelen
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g amandelnoten zonder vliesje
4 eetlepels bloem
4 dunne plakken rauwe ham (type serrano)
4 forellen
4 koffielepels kruidenmengeling van tijm en rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels platte peterselie
sap van 2 citroen
10 cl Spaanse droge witte wijn (type Sindo 2005, Rueda D.O.)
zout
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Hak de amandelen fijn. Snij de plakken ham in de lengte doormidden.
2
Bestrooi de binnenkant van de forellen met tijm en rozemarijn en vul elke forel met ½ plak ham.
3
Breng de bloem op smaak met peper en zout.
4
Wentel de forellen in de bloem en braad hen aan beide kanten in een pan met hete olie.
5
Wikkel elke forel vervolgens in ½ plak ham en leg ze in een ovenschotel.
6
Overgiet met het citroensap en de wijn en bestrooi met de amandelen.
7
Plaats 10 min. in een warme oven op stand 6 (180°C). Versier met peterselie en dien heet op.
Forel met ham en amandelen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept