Kip, gevuld met zoete couscous

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak het griesmeel 3 min. in 10 g warme boter. Voeg er de warme bouillon aan toe.
  • 2 Roer alles om, zet het deksel op de pan en laat het 10 min. koken op een zacht vuur.
  • 3 Laat het uitlekken en lauw worden.
  • 4 Doe peper en zout op de binnenkant van de kip.
  • 5 Plet de kruidnagel met het lemmet van een mes.
  • 6 Meng het griesmeel tot een homogene massa met alle kruiden, de rozijnen, de noten, de honing, zout, peper en 10 g gesmolten boter. Vul er de kip mee.
  • 7 Naai de opening dicht en bind de kip vast. Bereid ze 1 u 15 min. met stoom.
  • 8 Controleer of de bereiding gaar is door in een bout te prikken: als het sap dat eruit loopt lichtgeel is, is de kip gebakken; als het sap lichtroze is, heeft ze nog 10 min. nodig.
  • 9 Verdeel ze in stukken en presenteer de stukken samen met een portie vulling. 1
  • 0 Haal de kip eruit en bak ze aan alle zijden in de olie en de rest van de boter.

Kip, gevuld met zoete couscous is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept