1 Bak het griesmeel 3 min. in 10 g warme boter. Voeg er de warme bouillon aan toe.
2 Roer alles om, zet het deksel op de pan en laat het 10 min. koken op een zacht vuur.
3 Laat het uitlekken en lauw worden.
4 Doe peper en zout op de binnenkant van de kip.
5 Plet de kruidnagel met het lemmet van een mes.
6 Meng het griesmeel tot een homogene massa met alle kruiden, de rozijnen, de noten, de honing, zout, peper en 10 g gesmolten boter. Vul er de kip mee.
7 Naai de opening dicht en bind de kip vast. Bereid ze 1 u 15 min. met stoom.
8 Controleer of de bereiding gaar is door in een bout te prikken: als het sap dat eruit loopt lichtgeel is, is de kip gebakken; als het sap lichtroze is, heeft ze nog 10 min. nodig.
9 Verdeel ze in stukken en presenteer de stukken samen met een portie vulling. 1
0 Haal de kip eruit en bak ze aan alle zijden in de olie en de rest van de boter.
Kip, gevuld met zoete couscous is een recept van Delhaize