Zoek
Kipragout met olijven en aardappelen
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels gehakte verse koriander
1 koffielepel gemalen gember
10 groene olijven gevuld met piment
3 teentjes knoflook
1 maïskip (± 1,3 kg)
3 eetlepels olijfolie
1 onbespoten citroen
1 zakje saffraandraadjes
3 uien
600 g vastkokende aardappelen
zout
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Schil de uien en snij ze in fijne schijfjes.
2
Los de saffraan op in 15 cl warm water.
3
Verwijder de schil van de citroen in een lange sliert.
4
Bak de stukken kip 5 min. per zijde aan in een gietijzeren stoofpan, in de olijfolie.
5
Voeg er de uien, de geperste look, het saffraanwater, de gember, de zwarte peper en de citroenschil aan toe. Doe er zout op en meng het geheel.
6
Zet het deksel op de pan en bak de bereiding 1 uur op een zacht vuur.
7
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
8
Doe ze in de stoofpan, samen met de olijven en het citroensap. Roer alles om en laat de bereiding 15 min. gaar worden op een zacht vuur.
9
Strooi er koriander op en dien het gerecht heet op.
Kipragout met olijven en aardappelen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolirijst met kipragout
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipragout
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept