Kipragout met olijven en aardappelen

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de uien en snij ze in fijne schijfjes.
  • 2 Los de saffraan op in 15 cl warm water.
  • 3 Verwijder de schil van de citroen in een lange sliert.
  • 4 Bak de stukken kip 5 min. per zijde aan in een gietijzeren stoofpan, in de olijfolie.
  • 5 Voeg er de uien, de geperste look, het saffraanwater, de gember, de zwarte peper en de citroenschil aan toe. Doe er zout op en meng het geheel.
  • 6 Zet het deksel op de pan en bak de bereiding 1 uur op een zacht vuur.
  • 7 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • 8 Doe ze in de stoofpan, samen met de olijven en het citroensap. Roer alles om en laat de bereiding 15 min. gaar worden op een zacht vuur.
  • 9 Strooi er koriander op en dien het gerecht heet op.

Kipragout met olijven en aardappelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipragout
50 min Bijgerecht
Bekijk recept