2 Schil de pastinaken en de wortelen, snij ze overlangs in 4 en leg ze in een ovenschaal. Bedruip met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met de gehakte rozemarijn, 2 gepelde en gehalveerde looktenen, peper en zout. Zet ongeveer 25 min. in de oven.
3 Vouw ondertussen de kipfilets open en maak ze platter met de vleeshamer of de deegroller. Kruid met peper en zout en bestrijk rijkelijk met de tapenade. Rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
4 Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak er de kiprollades aan alle kanten mooi bruin in op vrij hoog vuur. Voeg 1 fijn gehakte lookteen en de fijn gesnipperde sjalot toe. Meng, voeg peper en zout toe en overgiet met de witte wijn. Dek af en laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
5 Leg de rollades op een snijplank. Doe het gehakte basilicum en de resterende boter bij de saus, breng op smaak.
6 Schik de geroosterde groenten op een serveerschaal, leg er de in dikke plakken gesneden rollades rondom, bedruip met de saus en werk af met basilicum. Serveer meteen, eventueel met aardappelpuree met olijfolie.
Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten is een recept van Delhaize