2 Pluk de basilicumblaadjes. Los 1/2 dosis saffraandraden op in 1 koffielepel warm water. Voeg er 2 eetlepels olijfolie, het geperste teentje look, de cayennepeper en 1 mespuntje zout aan toe.
3 Doe zout en peper, 1 teentje look en de helft van de basilicumblaadjes in het binnenste van de kip. Bestrijk de buitenkant met olie. Leg de kip in een gratineerschotel. Bak ze 30 minuten in een warme oven op stand 7 (210°C).
4 Draai ze af en toe om en overgiet ze met het verkregen vet. Laat ze 10 minuten rusten in een oven op nulstand
5 Neem een hoeveelheid water die gelijk is aan driemaal het volume van de rijst. Breng het aan de kook met 1 blokje kippenbouillon.
6 Bak de rijst in 2 eetlepels olijfolie tot de korrels doorschijnend worden en voeg er dan, onder voortdurend roeren, de warme bouillon bij: lepel per lepel en naarmate hij wordt opgeslorpt.
7 Los de resterende 1/2 dosis saffraandraden op in de laatste opgegoten lepel. Doe er meteen ook het gepelde, ontpitte, in stukken gehakte en goed uitgelekte vlees van de tomaten bij.
8 Voeg er zout en peper aan toe.
9 Verdeel de kip in stukken. Gooi het bakvet weg en blus het sap met 20 cl warm water. Schrap de bodem van de schotel goed los. 1
0 Schik de stukken kip op een dienschotel en overgiet ze met de saus. 1
1 Doe de risotto in een warme schotel en versier ze met de resterende fijngeknipte basilicumblaadjes. Dien alles onmiddellijk op.
Kip met basilicum, risotto en tomaten is een recept van Delhaize