1 Fruit in een grote stoofpan de gehakte ui en look in hete olie totdat ze glazig worden.
2 Voeg er de kip, gember, saffraan, peper en het bouquet garni bij. Giet er water bij zodat de kip net onder staat.
3 Dek af en laat 45 minuten sudderen op matig vuur. Verwarm de grill voor.
4 Neem na het koken de kip uit de pan, laat bruinen onder de grill, zet opzij en hou warm. Giet het citroensap en de olijven in de stoofpan.
5 Laat alles 15 minuten inkoken op fel vuur. Verwijder het bouquet garni. Versnij de kip en schik de stukken op een warme schotel. Nappeer met de saus, verdeel er de garnituur rond en versier met de fijngehakte peterselie en koriander. Dien onmiddellijk op.
6 Laat alles 15 minuten inkoken op fel vuur. Verwijder het bouquet garni.
7 Versnij de kip en schik de stukken op een warme schotel. Nappeer met de saus, verdeel er de garnituur rond en versier met de fijngehakte peterselie en koriander. Dien onmiddellijk op.
Kip met citroen en groene olijven is een recept van Delhaize