1 Schil de vruchten en besprenkel de appelen en peren met citroensap tegen het verkleuren. Snij alles in kleine stukjes.
2 Pel de vijgen en snij ze in twee. Pak ze samen met wat geraspte citroenschil in geoliede brikdeeg. Bak gedurende 10 minuten het pakje met vijgen in een warme oven 200 °.
3 Kruid de kippen af en bak ze met boter in de oven. Bedruip ze regelmatig met het braadvet.
4 Doe wat braadvet in een pot en voeg er de versnipperde sjalotjes, de witte wijn en de gevogeltefond bij. Laat gedurende 5 minuten inkoken en voeg er dan room en in stukjes verbrokkelde kaas bij. Mix en zeef door (bind eventueel met wat instant roux als de saus te lopend is.)
5 Rasp de aardappelen en kruid af met peper, zout en muskaatnoot. Bak hiervan kleine koekjes in een pan met antikleeflaag.
6 Bak de vruchten en bestrooi ze met wat poedersuiker opdat ze mooi zouden glanzen.
7 Ontbeen de kip en schik eerst de filets (serveer later de boutjes als tweede service) op warme borden. Leg het fruit, een aardappeltaartje en een pakje met vijg erbij. Overgiet met de saus en versier met takjes tuinkruiden.
Braadkip met Pas de Bleu kaassaus en gebakken fruit is een recept van Delhaize