1 Voor de pickles: snij de gekookte biet in heel kleine blokjes.
2 Hak de augurken en uitjes op azijn fijn.
3 Doe ze in een kom met de olie, de azijn, de kerrie, zout en peper.
4 Roer het geheel om, dek het af en zet het 30 min. in de koelkast.
5 Snij de zalmfilets in dikke repen (zoals kleine visfilets).
6 Wentel ze door de gezouten en gepeperde bloem.
7 Schud er de overtollige bloem af.
8 Doe de sjalotten, het bier en 50 g stukjes boter in een pan.
9 Doe er, indien nodig, zout en peper bij en leg er de reepjes zalm mooi plat op. 1
0 Breng het geheel langzaam aan de kook. 1
1 Zet het deksel op de pan en bak de vis nog 10 min. op een zacht vuur. 1
2 Verwijder de visreepjes, leg ze apart op een warme schotel en dek ze af met aluminiumpapier. Voeg de room toe aan het kookvocht, breng het opnieuw aan de kook en laat het onder voortdurend roeren 5 min. inkoken op een matig vuur. Doe het door een puntzeef en meng er de gehakte dille onder. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat de rest van de boter smelten. 1
3 Bedek de bodem van warme borden met saus. Schik drie blini’s op elk bord: versier er één met zalm, een tweede met pickles en overgiet de laatste met gesmolten boter voor u er takjes dille op legt. Dien ze onmiddellijk op.
Blini’s met zalm, saus met witbier is een recept van Delhaize