Zoek
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
2
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan. 2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder). 3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn, 0.5 l wildfond en een kruidenbosje. 4. Laat 45 minuten koken, zeef en ontvet. 5. Bak 4 geschilde en in partjes gesneden peren in de pan, bak daarna ook de fazantenfilets. 6. Hou beide warm. 7. Verwijder het bakvet en blus de pan met 5 dl kookvocht. 8. Laat dat tot 1/3 inkoken en voeg 1 dl room en 100 g blauwe schimmelkaas (zoals 'Pas de Bleu') bij. 9. Laat nog even doorkoken en zeef. Schik alles op een warm bord en serveer met krok
Bereiding
Bereiding
1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan.
2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder).
3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn,
0.5 l wildfond en een kruidenbosje.
4. Laat 45 minuten koken, zeef en ontvet.
5. Bak 4 geschilde en in partjes gesneden peren in de pan, bak daarna ook de fazantenfilets.
6. Hou beide warm.
7. Verwijder het bakvet en blus de pan met 5 dl kookvocht.
8. Laat dat tot 1/3 inkoken en voeg 1 dl room en 100 g blauwe schimmelkaas (zoals 'Pas de Bleu') bij.
9. Laat nog even doorkoken en zeef. Schik alles op een warm bord en serveer met kroketjes.
Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept