Fazant gevuld met appel en salie

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de vulling: schil 2 appels en verwijder de klokhuizen.
  • 2 Snij de appels in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • 3 Fruit de sjalotten en de levertjes 2 min. in 20 g boter.
  • 4 Schep de inhoud van de pan in een keukenrobot met de cognac, 1 eetlepel salie, de eieren, de appelblokjes, de petit-suisse kaasjes, peper en zout. Mix alles fijn.
  • 5 Vul de fazanten met het mengsel.
  • 6 Omwikkel ze met de fijne plakken spek en bind ze dicht.
  • 7 Bak ze in een stoofpan rondom goudbruin in 40 g boter (± 20 min.).
  • 8 Laat 5 min. bakken op een middelmatig vuur en zet vervolgens 15 min. in een warme oven op stand 6 (180°C).
  • 9 Schil de overige appels en verwijder de klokhuizen. 1
  • 0 Bak de appels goudbruin in de rest van de boter, met peper, zout en suiker. 1
  • 1 Laat ze onder voortdurend omscheppen karamelliseren. 1
  • 2 Snij de fazanten in stukken, verwijder de vulling en dien op in plakken. 1
  • 3 Schik het geheel op borden met de appels en versier met de rest van de salie.

Fazant gevuld met appel en salie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept