1 Voor de vulling: schil 2 appels en verwijder de klokhuizen.
2 Snij de appels in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
3 Fruit de sjalotten en de levertjes 2 min. in 20 g boter.
4 Schep de inhoud van de pan in een keukenrobot met de cognac, 1 eetlepel salie, de eieren, de appelblokjes, de petit-suisse kaasjes, peper en zout. Mix alles fijn.
5 Vul de fazanten met het mengsel.
6 Omwikkel ze met de fijne plakken spek en bind ze dicht.
7 Bak ze in een stoofpan rondom goudbruin in 40 g boter (± 20 min.).
8 Laat 5 min. bakken op een middelmatig vuur en zet vervolgens 15 min. in een warme oven op stand 6 (180°C).
9 Schil de overige appels en verwijder de klokhuizen. 1
0 Bak de appels goudbruin in de rest van de boter, met peper, zout en suiker. 1
1 Laat ze onder voortdurend omscheppen karamelliseren. 1
2 Snij de fazanten in stukken, verwijder de vulling en dien op in plakken. 1
3 Schik het geheel op borden met de appels en versier met de rest van de salie.
Fazant gevuld met appel en salie is een recept van Delhaize