1 Snijd de schijven sinaasappel en kiwi in kwartjes.
2 Bereid de salsa : kook in een steelpan gedurende 3 minuten de schil, het sap en de sinaasappelen met de rietsuiker. Doe er zout en peper op. Voeg de blokjes appel erbij. Laat nog 2 minuten doorkoken. Zet opzij. Voeg de kiwi, de rode ui, het Thais piment en de koriander erbij. Zet in de koelkast.
3 Bereid het gekarameliseerde varkenshaasje : meng in een slakom de schil van 1 sinaasappel en het sap van de twee sinaasappels, de tijm, zout, peper en de lichtbruine rietsuiker. Zet het varkenshaasje 10 minuten in de marinade. Wrijf het daarna droog.
4 Verhit in een bakpan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie. Braad daarin de varkenshaasjes aan alle zijden goudbruin aan. Giet dan de marinade in de bakpan.
5 Zet het vuur de helft lager, zet een deksel op de pan en laat 14 minuten doorkoken. Zet opzij.
6 Snijd de varkenshaasjes in fijne sneetjes. Verdeel de varkenshaasjes over de borden samen met de salsa met sinaasappelen. Versier met takjes koriander.
Gekarameliseerd varkenshaasje, salsa met sinaasappel en kiwi is een recept van Delhaize