Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de lamsschouder in blokjes.
  • 2 Pel en hak de uien in fijne schijfjes. Schil en rasp de gember.
  • 3 Braad de blokjes vlees aan in hete olie in een dikke gietijzeren kookpot: ze moeten goud kleuren.
  • 4 Bestrooi met zout en peper en houd warm.
  • 5 Fruit dan de uiringen en de look 5 minuten op een zacht vuurtje.
  • 6 Bestrooi met de kruiden in poeder, meng alles en voeg het vlees, de abrikozen, de vanille, de kaneelstok en de gember toe.
  • 7 Overgiet het geheel met hete bouillon. Dek af en laat 2 tot 3 uur braden op een zacht vuurtje: het vlees moet in eigen nat gaar worden en de saus moet goed ingedikt zijn.
  • 8 Giet de bereiding in een verwarmde schotel, versier met koriandertakjes en dien op met griesmeel of basmatirijst.

Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Taart met druiven en gekonfijt fruit
35 min
Bekijk recept
Taart met peren en gekonfijt fruit
35 min
Bekijk recept
Zeeduivel met sinaasappelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenonderbouten gekonfijt in bier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept