1 Verhit de boter in een braadpan met zware bodem.
2 Laat de kalfskoteletten gedurende 4 minuten aan elke kant braden. Kruid met peper en zout. Zet opzij en houd warm.
3 Giet het kookvet weg.
4 Verhit de calvados in een pan. Voeg de mosterd toe en meng goed met een vork zodat het aanbaksel van de bodem goed loskomt. Voeg de room toe en laat koken.
5 Voeg de dragontakjes toe. Verlaag de temperatuur als het kookpunt bereikt is.
6 Laat tot een derde inkoken. Kruid met peper en zout. Verwijder de takjes dragon.
7 Gooi de blokjes aardappel in de saus en verhit enkele ogenblikken. Voeg de fijngehakte dragon toe. Kruid indien nodig.
8 Schik de koteletten en overgiet met de roomsaus. Garneer met de aardappelblokjes en een takje dragon. Dien onmiddellijk op. Giet de overige saus in een sauskommetje en houd warm.
Kalfskotelet met Normandische room en calvados is een recept van Delhaize