Kalfsvinken en gekonfijte peren met cider

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  • 2 Strijk een ovenschotel in met olie.
  • 3 Voor de vulling: hak ham en spek fijn.
  • 4 Schil de appel en hol hem uit. Snij hem in blokjes. Laat ze gedurende 2 minuten op hoog vuur in de boter fruiten.
  • 5 Voeg hieraan de ham en het spek toe en laat nog 2 minuten bakken.
  • 6 Haal van het vuur en voeg de kruiden, de eierdooier, peper en zout toe.
  • 7 Spreid de kalfslapjes open en maak ze zo plat mogelijk. Verdeel hierover de vulling en rol ze op. Bind ze dicht en schik ze in de ovenschotel.
  • 8 Laat ze gedurende 30 minuten in de oven bakken en draai ze ondertussen tweemaal om.
  • 9 Blus de bakbodem met de azijn en overgiet hiermee de vinken. 1
  • 0 Voor de peren: schil de peren, maak ze schoon en snij het vruchtvlees in kwartjes. Breng de cider samen met de siroop en de peper aan de kook. 1
  • 1 Giet hierin de kwartjes van de peren en laat deze gedurende 20 minuten op een matig vuur konfijten. Draai ze regelmatig om. 1
  • 2 Haal de kalfsvinken uit de oven en schik ze samen met de peren op warme borden.

Kalfsvinken en gekonfijte peren met cider is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met konijn en pancetta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsvinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvinken met meiknolletjes, spinazie en tijmjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse Kalfsvinken Met Peterselieboter
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde kalfsvinken in koolblad
Bekijk recept