Zoek
Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
(naar keuze: gele rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen, pijnboompitten of andere)">5 x 30 g gedroogde vruchten (naar keuze: gele rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen, pijnboompitten of andere)
arachideolie
50 g boter
10 cl droge witte wijn
10 cl gevogeltefond
1 (kleine) kalkoen, klaar om gevuld te worden
1 kleine peer, geschild en in blokjes
1 koffielepel kaneelpoeder
2 potjes kwark (type petit suisse)
3 ontpitte dadels
1 koffielepel vierkruidenmengeling
zout, zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Hak en verbrijzel de gedroogde vruchten.
2
Meng alle ingrediënten van de vulling. Vul er de kalkoen mee en druk lichtjes aan. Naai de opening dicht met keukengaren.
3
Leg de kalkoen in de braadslee, overgiet met olie en kruid met peper en zout.
4
Laat 20 min. bakken in een warme oven (210° C – stand 7).
5
Leg er stukjes boter omheen.
6
Laat goudbruin kleuren en deglaceer vervolgens het braadvocht met de wijn, de fond en 10 cl water.
7
Bedek de kalkoen met aluminiumfolie. Laat nog 2 u. verder garen in een warme oven (180° C – stand 6) en overgiet drie- tot viermaal met de saus.
8
Laat de kalkoen 15 min. rusten in de uitgezette oven voor je hem aansnijdt.
Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min
Snack
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept