Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak en verbrijzel de gedroogde vruchten.
  • 2 Meng alle ingrediënten van de vulling. Vul er de kalkoen mee en druk lichtjes aan. Naai de opening dicht met keukengaren.
  • 3 Leg de kalkoen in de braadslee, overgiet met olie en kruid met peper en zout.
  • 4 Laat 20 min. bakken in een warme oven (210° C – stand 7).
  • 5 Leg er stukjes boter omheen.
  • 6 Laat goudbruin kleuren en deglaceer vervolgens het braadvocht met de wijn, de fond en 10 cl water.
  • 7 Bedek de kalkoen met aluminiumfolie. Laat nog 2 u. verder garen in een warme oven (180° C – stand 6) en overgiet drie- tot viermaal met de saus.
  • 8 Laat de kalkoen 15 min. rusten in de uitgezette oven voor je hem aansnijdt.

Kalkoen gevuld met gedroogde vruchten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept