1 Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes en leg ze in een kom.
2 Besprenkel met witte wijn, 1 dl salieolie, 1/2 dl jenever en kruid met peper en zout.
3 Laat enkele uren marineren en giet door een zeef. Vang de marinade op.
4 Reinig ondertussen de paddestoelen. Was ze eventueel en snijd ze in kleine stukjes.
5 Warm boter in een pan en bak hierin de paddestoelen . Kruid ze met peper en zout.
6 Verwijder na enkele minuutjes het vocht en voeg dit bij de marinade.
7 Verwarm de rest van de salieolie en bak de reepjes kalkoen mooi bruin. Giet voorzichtig de andere helft van de jenever over het vlees en flambeer. Blus met de marinade. Verwijder het vlees met een schuimspaan en houd het warm.
8 Laat de saus voor de helft inkoken en voeg de room erbij. Breng terug aan de kook tot een binding ontstaat. (bind eventueel met wat maïzena bij)
9 Breng de saus op smaak en voeg er salie, paddestoelen en kalkoenvlees bij. 1
0 Lepel het gerecht in een vuurvast schaaltje en bestrooi het met gebakken broodcroutons en kervelplukseltjes.
Kalkoenreepjes met bruine champignons, salie en jeneversaus is een recept van Delhaize