1 Maak de pepers schoon en snij ze in dikke repen, rasp de citroenschil.
2 Kuis en snij de preistengels in fijne schijven, pel de tomaten en plet het vruchtvlees van de tomaten en hak de sjalotten fijn.
3 Verwarm de oven voor op stand 6 (180 °C).
4 Laat in een zware gietijzeren stoofpan de fijngehakte look, de sjalotten en de preiringen 4 tot 5 minuten bakken in 2 eetlepels warme olijfolie, tot de groenten zacht zijn.
5 Voeg de reepjes paprika, de geraspte citroenschil en het vruchtvlees van de tomaten toe.
6 Bestrooi met peper en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen, met het deksel op de pan.
7 Verwijder daarna de citroenschil en maak van de bereiding een gladde puree.
8 Voeg de tomatenpuree toe en 4 eetlepels water.
9 Roer het geheel zorgvuldig door. 1
0 Vet een ovenschotel in en giet de helft van de saus erin. 1
1 Leg hierop de kabeljauwfilets en overgiet het geheel met de rest van de saus. 1
2 Laat alles 30 minuten bakken in een warme oven. 1
3 Bestrooi de schotel met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
Kabeljauw op Provençaalse wijze is een recept van Delhaize