Kabeljauw op Provençaalse wijze

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de pepers schoon en snij ze in dikke repen, rasp de citroenschil.
  • 2 Kuis en snij de preistengels in fijne schijven, pel de tomaten en plet het vruchtvlees van de tomaten en hak de sjalotten fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op stand 6 (180 °C).
  • 4 Laat in een zware gietijzeren stoofpan de fijngehakte look, de sjalotten en de preiringen 4 tot 5 minuten bakken in 2 eetlepels warme olijfolie, tot de groenten zacht zijn.
  • 5 Voeg de reepjes paprika, de geraspte citroenschil en het vruchtvlees van de tomaten toe.
  • 6 Bestrooi met peper en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen, met het deksel op de pan.
  • 7 Verwijder daarna de citroenschil en maak van de bereiding een gladde puree.
  • 8 Voeg de tomatenpuree toe en 4 eetlepels water.
  • 9 Roer het geheel zorgvuldig door. 1
  • 0 Vet een ovenschotel in en giet de helft van de saus erin. 1
  • 1 Leg hierop de kabeljauwfilets en overgiet het geheel met de rest van de saus. 1
  • 2 Laat alles 30 minuten bakken in een warme oven. 1
  • 3 Bestrooi de schotel met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.

Kabeljauw op Provençaalse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept