Zoek
Koedoesteak, kerriesaus met fruit
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 appels (jonagold)
5 eetlepels arachide-olie
8 gehakte uien
2 eetlepels gehakte verse koriander
1 koffielepel gemalen koriander
0,5 koffielepel gember in poeder
20 cl gevogeltebouillon
1 eetlepel kerrie
2 teentjes knoflook
4 koedoesteaks
25 cl kokosmelk
1 limoen
peper
1 rijpe banaan
4 schijven verse ananas
8 vastkokende aardappelen
40 g verse, geraspte kokosnoot
zout
Bereiding
1
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Meng kokosmelk, kerrie, limoensap en geperst look.
2
Fruit de gehakte ui gedurende 3 min in warme olie in een hoge braadpan.
3
Voeg hieraan de blokjes aardappelen en de warme gevogeltebouillon toe, dek af en laat gedurende 15 min op een matig vuur koken.
4
Schil de appels, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Voeg deze samen met de kokosmelk en de kruiden aan de inhoud van de braadpan toe.
5
Meng en laat nog 10 min op een zacht vuur doorkoken. Bestrooi met koriander en gember. Roer en laat 5 min onafgedekt doorkoken.
6
Bak de koedoesteaks in de hete olie zoals gewenst. Voeg peper en zout toe.
7
Schil de banaan, snijd ze eerst in schijven en vervolgens in blokjes. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes.
8
Laat de geraspte kokosnoot lichtjes kleuren in een antikleefpan.
9
Schik een steak per bord. Overgiet met warme saus. 1
0
Verdeel de stukjes ananas en banaan, bestrooi het geheel met kokosnoot en dien onmiddellijk op.
Koedoesteak, kerriesaus met fruit is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept