Zoek
Konijn met Florival bier, pruimen en wortelpuree
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
75 g boter
1 kruidentuiltje
66 cl bruin Florival bier
16 gedroogde pruimen
3 snuifjes geraspte nootmuskaat
200 g gerookte spekblokjes Delhaize
25 cl gevogeltefond
4 jeneverbessen
1 konijn in stukken met het orgaanvlees
2 kruidnagels
10 cl lichte room
12 sjalotten
600 g wortelen
zout
zwarte peper
Bereiding
1
Pel de sjalotten. Hak het orgaanvlees fijn.
2
Bak de stukken konijn in een grote stoofpan aan alle zijden bruin in 50 g warme boter. Doe er zout en peper op.
3
Leg de stukken konijn apart. Bak in de plaats het spek met het orgaanvlees.
4
Haal het eruit met een schuimspaan. Gooi het bakvet weg.
5
Doe de stukken konijn, het spek, het orgaanvlees en de sjalotten weer in de stoofpan.
6
Voeg er de gevogeltefond, het bier, het kruidentuiltje, de kruidnagels en de jeneverbessen aan toe.
7
Breng het geheel langzaam aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat het gerecht 1 uur 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
8
Voeg er 15 min. voor het einde van de kooktijd de pruimen aan toe.
9
Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Stoom ze 30 min. Mix ze tot een fijne puree samen met de room. 1
0
Verwerk er de rest van de boter, de nootmuskaat, zout en peper onder. 1
1
Zet het konijn in de stoofpan op tafel en dien de wortelpuree apart op.
Konijn met Florival bier, pruimen en wortelpuree is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Ovenschotel met prei en ananas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met oranjepuree
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met appelmoes en aardappelstoplicht
30 min-
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept