1 Schil de aardappelen en de jonge uien. Braad de konijnenruggen op hoog vuur aan in warme boter: ze moeten mooi goudbruin zijn langs alle zijden.
2 Breng op smaak met zout en peper, leg het deksel op de pan en laat 25 minuten verder braden op matig vuur.
3 Draai de konijnenruggen verschillende keren om en voeg indien nodig een bodempje warm water toe.
4 Stoom de groenten of kook ze in zout water: ze moeten lichtjes vast blijven. Laat ze uitlekken en fruit ze 5 minuten in de braadpan in warme boter, zodat ze een mooi vet jasje krijgen. Bestrooi ze met zout en peper.
5 Maak de saus klaar: warm de room op in een braadpannetje en voeg de kervel, het citroensap, zout en peper toe. Let op: de bereiding mag niet koken. Neem van het vuur en voeg er, terwijl u blijft kloppen, de eierdooiers aan toe.
6 Zet opnieuw 1 tot 2 minuten op het vuur, tot de saus is ingedikt, en voeg tot slot boter toe.
7 Schik de konijnenrugstukken op een voorverwarmde dienschotel. Omring met de groenten, garneer met kervelblaadjes en dien de saus apart op.
Konijnenrug met primeurs, kervelsaus is een recept van Delhaize