1 Verwarm de oven voor 180 °C. Schil en rasp de aardappelen en bieten met de fijne rasp van de keukenmachine. Schep het karwijzaad en de helft van de bloem erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp het overtollige vocht eruit (of druk in een zeef het vocht eruit met de achterkant van een lepel). Maak met je handen 3 platte koekjes per persoon van het mengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
2 Snipper ondertussen de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de courgette en vegakipstukjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de bloem toe en laat 2 min. garen. Schep regelmatig om. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg meer water toe als de ragout te dik is. Snijd ondertussen de selderij fijn en schep door de ragout.
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout is een recept van Albert Heijn