1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tomaat, knoflook en het gehakt 5 min. Voeg de sperziebonen en mosterd toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Vet de ovenschaaltjes in. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschalen en verdeel de puree erover. Strijk de aardappelpuree glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel het amandelschaafsel en de paprikapoeder erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Ovenschotel van vegagehakt, sperziebonen en puree is een recept van Albert Heijn