1 Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer deze. Meng met de helft van de tikka masala en laat minstens 20 min. staan.
2 Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappel en de rest van de kruidenpasta 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken met de deksel op de pan. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Voeg de tuinerwten toe en laat de curry nog 1 min. koken.
3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakken van 2 cm breed. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over de kommen en verdeel de tofu erover. Garneer met de koriander. Serveer de naan erbij.
Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry is een recept van Albert Heijn