1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.
2 Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel) is een recept van Albert Heijn