Broodje spinazieburger met spitskoolsalade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.
  • 2 Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer. Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  • 3 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng met het citroenrasp, per persoon
  • 05 el citroensap, de spitskool en de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.

Broodje spinazieburger met spitskoolsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spitskoolsalade met geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Insectenburger met spitskoolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept