1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.
2 Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer. Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
3 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng met het citroenrasp, per persoon
05 el citroensap, de spitskool en de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.
Broodje spinazieburger met spitskoolsalade is een recept van Albert Heijn