1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Pof ca. 15 min. in het midden van de oven.
2 Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot met de paprikapoeder 5 min. Doe met de tomaten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Laat de tonijnstukken uitlekken. Doe de tomatensaus in de hapjespan en voeg de tonijnstukken toe. Warm goed door. Giet de gnocchi af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de gnocchi.
Gnocchi met tonijn en saus van gepofte tomaat is een recept van Albert Heijn