Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn en de dille grof.
  • 3 Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar.
  • 4 Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak de venkel 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de slagroom toe, roer door en leg de zalm erin. Laat 5 min. op middelhoog vuur garen. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Giet de krieltjes af en meng met de dille en rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 7 Verdeel de krieltjes, spinazie en venkel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de roomsaus erover.

Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept