1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
2 Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, 4 el olie, de oregano en de azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
3 Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 12 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de munt fijn. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta (op kamertemperatuur) in stukken erover en serveer de groenten met de gnocchi.
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven is een recept van Albert Heijn