1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalot in ringen en tweederde van de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng de sjalot, gesneden knoflook en bloemkool met 4 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
3 Snijd de peterselie grof. Scheur het brood in stukjes. Doe samen met de amandelen, kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine. Maal tot bijna fijn broodkruim. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak het broodkruim in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
4 Meng de geroosterde bloemkool met de rest van de olie door de pasta en verdeel het broodkruim erover.
Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim is een recept van Albert Heijn