1 Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout. Verhit de rest olie in een hapjespan en bak het vlees in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
2 Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Schil de ananas, snijd in de lengte door en verwijder de harde kern. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd de ananas in stukjes van 1 cm. Neem de karbonades uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
3 Bak de ui en tijm in het achtergebleven bakvet 8 min. Voeg de ananas toe en bak op laag vuur 5 min. mee. Kook ondertussen de snijbonen in 7 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de karbonades met het ui-ananasmengsel over de borden. Serveer met de krieltjes en snijbonen.
Karbonade met gebakken ananas is een recept van Albert Heijn