Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.
  • 2 Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa. Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet-wraps met shiitake en amandelsalsa
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiase bloemkoolcurry
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met pappadums
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met tomaat
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolcurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept