1 Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook in 4 min. in water met zout beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water, laat uitlekken.
2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Bak in het achtergebleven bakvet de knoflook, tijm, kidneybonen, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig.
3 Snijd ondertussen de tastytom-trostomaten in partjes en snijd de romainesla in reepjes. Meng de haricots verts, tomaten en sla op een grote platte schaal. Verdeel de bonen erover en besprenkel met de sladressing. Verkruimel het spek erboven, leg de ei helften erop en garneer met tuinkers.
Maaltijdsalade met spek, haricots verts en gebakken rode kidneybonen (advertorial) is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)