1 Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
2 Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de aspergetips toe. Giet af en laat staan tot gebruik.
3 Breng ondertussen een pan water aan de kook. Leg de eieren erin en kook ze in 8 min. hard. Spoel af onder koud stromend water, pel en prak fijn met een vork. Klop de mosterd, azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de peterselie fijn en houd 1 el achter.
4 Schep de peterselie en dressing door de asperges, krieltjes en aspergetips. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een platte schaal en verdeel het ei en de hamreepjes erover. Garneer met de achtergehouden peterselie.
Asperge-krielsalade à la flamande is een recept van Albert Heijn