1 Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op. Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn. Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.
2 Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min. Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.
3 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt is een recept van Albert Heijn