1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.
2 Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.
4 Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.
Bloemkool-macadamiaburgers is een recept van Albert Heijn