1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten en het sesamzaad 3 min. Schep in de kom van de keukenmachine, maar houd een ½ el sesamzaad achter. Voeg de abrikozen toe en maal tot een bal.
2 Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het abrikozen-notenmengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan.
3 Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje, vanillemerg, de ontdooide aardbeien en het water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
4 Laat ondertussen de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwijder het vanillestokje uit de pan. Breek de bananen in stukjes en voeg toe aan het warme aardbeienmengsel. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Knijp de blaadjes gelatine uit, voeg toe en laat ze al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat 10 min. afkoelen.
5 Meng de kwark door het aardbeienmengsel en verdeel over de taartbodem. Laat minimaal 2 uur afgedekt verder opstijven in de koelkast.
6 Snijd ondertussen de verse aardbeien in plakjes. Neem de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeienplakjes erover. Garneer met het achtergehouden sesamzaad.
Aardbeienkwarktaart met notenbodem is een recept van Albert Heijn