1 Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Verwarm ondertussen de ovengrill. Snijd het stokbrood overlangs door midden en rasp de cheddar. Klop de mosterd met de olie en het water tot een dressing. Schep de dressing en tweederde van de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, de plakjes biefstuk en de cheddar. Gril zowel de belegde als de nietbelegde helft van het stokbrood ca. 2 min. in het midden van de oven tot de kaas smelt.
4 Neem uit de oven, besmeer de bovenste helft van het stokbrood met de rest van de mosterd. Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola, dek af met de bovenste helft en snijd in gelijke stukken. Serveer direct met de bietensalade ernaast.
Steak sandwich met bietensalade is een recept van Albert Heijn