1 Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in parten, de tomaten doormidden en de knoflook fijn.
2 Verhit een kwart van de olie in een hapjespan en bak de champignons 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tomaat en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Verhit wat olie in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Rasp ondertussen de kaas. Doe het basilicum in een hoge beker en houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Voeg de rest van de olie toe en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Giet de pappardelle af en schep met de basilicumolie door het champignonmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Verdeel de biefstuk, Parmezaanse kaas en de rest van het basilicum over de pappardelle. Serveer direct.
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie is een recept van Albert Heijn