Geroosterde bloemkool met tomatensalsa

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren en steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 2 el olie met de baharat en bestrijk de bloemkool ermee. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot hij zacht is.
  • 2 Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken en verkruimel de witte kaas. Meng de tomatenblokjes, peterselie en kappertjes met de rest van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper. Neem de bloemkool uit de oven, snijd in plakken en verdeel de tomatensalsa en witte kaas erover.

Geroosterde bloemkool met tomatensalsa is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept