1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de grotere sjalotten. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje Italiaanse kruidenmix. Snijd de knoflook fijn. Meng de sjalotten, tijm, de helft van de oregano, de knoflook, 2 el azijn en de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
2 Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Halveer de helften nogmaals in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe aan de sjalotten in de oven en schep om. Neem de bakplaat uit de oven en breng de groenten op smaak met de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de oregano.
Geroosterde courgette & sjalot met tijm en oregano is een recept van Albert Heijn