Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een ½ el bakvet in de pan achter. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Bak de rozemarijn, prei, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
  • 3 Doe ondertussen tweederde van het basilicum, de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de geitenkaas en roer erdoor.
  • 4 Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop. Schenk het basilicum-eimengsel erover en leg de tomaten aan de tak erop. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van het basilicum.

Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ham-kruidenquiche
0 min
Bekijk recept